Teken de petitie “Geen gezin op straat, stop flexhuren”

IMG_0765Vandaag hebben de Bond Precaire Woonvormen (BPW) en andere organisaties een petitie gelanceerd voor een jong gezin met een baby in Amsterdam die per 1 oktober op straat dreigen te worden gezet door woningcorporatie De Key. Hun campuscontract is afgelopen en zij krijgen geen vervangende woonruimte aangeboden door de verhuurder.

Steun dit gezin en teken de petitie!

In 2016 steeg in Amsterdam het aantal gezinnen dat dakloos werd en in de noodopvang belandde, met dertig procent naar 217. Daarbij gaat het om 374 kinderen. Nog eens 960 gezinnen dreigen hun huis te worden uitgezet. Voor de BPW, Doorbraak en Niet Te Koop is nu de ondergrens bereikt.

“Jongeren hebben door de flexibilisering van werk en wonen geen enkele zekerheid meer. Wij gaan dat veranderen en zijn daarom een campagne voor bestaanszekerheid gestart. Dat begint natuurlijk bij goede en stabiele huisvesting voor iedereen. We nodigen iedereen uit om mee te doen.”

 

 

Nu zij, morgen jij.

Gun jij mensen met een flexibel contract op het gebied van werken en wonen ook bestaanszekerheid? Wil jij je uitspreken tegen het rechteloos maken van flexhuurders en tegen de huisuitzettingspolitiek van wooncorporaties als De Key? Laat dan nu je hart spreken en teken hier de petitie voor dit gezin. Het is de bedoeling dat de petitie aangeboden gaat worden aan De Key, waarmee we om een sociale oplossing vragen.  Alvast hartelijk dank namens het gezin: Busra, Zoubair en Souhaib.

Bond Precaire Woonvormen
Doorbraak
Niet Te Koop

4 gedachten over “Teken de petitie “Geen gezin op straat, stop flexhuren”

    1. Helaas gebeurt het in toenemende mate! “flex” klinkt heel erg leuk, maar het is een ramp voor mensen die gewoon hun leven willen plannen en vormgeven, geluk willen nastreven en dit niet lukt door deze zeer geraffineerde framing van wat flex zou moeten betekenen.

    1. Dank voor je steun Monic! Ik heb haar ontmoet en ze is echt op een schandalige manier behandeld! Dank voor het tekenen van de petitie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *